Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cebolleta (solo la parte blanca, aprox 100 g) y reserve parte de la verde cortada en aros
- 50 g de aceitunas negras
- 1200 g de agua
- 10 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de sal
- 300 g de pasta corta seca (lazos, espirales, etc.)
- 200 g de tomates cherry cortados por la mitad
- 2 latas de atún en aceite de oliva (de 80 g) escurrido
- 100 - 150 g de mayonesa
- 2 cucharadas de mostaza de grano entero (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1799 kJ / 430 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Puré de patata
50min
Arroz blanco
25min
Patatas para guarnición o para tortilla
30min
Lentejas estofadas
3h 45min
Huevos cocidos
20min
Tortitas de patata
45min
Ensalada de pasta
40min
Guisantes con jamón
30min
Lasaña boloñesa
2 godz. 30 min
Ensalada de arroz con huevos y atún
1 godz.
Arroz a la cubana
1 godz.
Macarrones con tomate y chorizo
25min