Sopa de cenoura, tangerina e gengibre

Sopa de cenoura, tangerina e gengibre

3.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 porções

Składniki

  • cebola cortada ao meio
    1
  • dente de alho
    1
  • gengibre fresco
    5 g
  • azeite de oliva extra virgem
    20 g
  • cenoura cortada em pedaços
    600 g
  • suco natural de tangerina
    200 g
  • água
    600 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta do reino preta em pó
    2 pitadas de
  • cebolinha fresca, cortada em rodelas
    2 talos de

Wartości odżywcze na 1 porção

Kalorie 147.5 kcal / 617 kJ
Białko 2.4 g
Tłuszcz 5.5 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 694.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...