One Pot Feta Pasta

One Pot Feta Pasta

3.7 391 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln geschält
    170 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Paprika rot, in Stücken (2 cm)
    200 g
  • Wasser
    800 g
  • Knoblauchzehen geschält
    2
  • Thymian, frisch oder getrocknet, Blättchen abgezupft
    2 gehäufte Teelöffel
  • Oregano, frisch oder getrocknet, Blättchen abgezupft
    1 gehäufte Teelöffel
  • Salz
    3 TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Hartweizennudeln, getrocknet (Penne Rigate)
    400 g
  • stückige Paradeiser, aus der Dose (ca. 400 g)
    1 Dose
  • Fetakäse in Stücken
    150 g
  • Basilikumblätter, frisch zum Dekorieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 671 kcal / 2805.3 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 115 g
Błonnik 18 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 2117 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...