Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
腌制鸡
- 150 克 无骨鸡腿肉 ,切丁(2 公分)
- 1 茶匙 酱青
- 1 茶匙 麻油
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- 1 茶匙 玉米淀粉
炒乌冬面
- 2 个 蒜瓣
- 20 克 小红葱
- 30 克 橄榄油
- 200 克 小白菜 ,洗净,茎和叶分开
- 150 克 白玉菇 ,洗净并分开
- 30 克 黑酱油
- 10 克 酱青
- 10 克 蚝油
- 1 茶匙 麻油
- 50 克 水
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 400 克 乌冬面 ,在热水中浸泡1分钟,冲洗干净
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1387 kJ / 332 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 808 mg