Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
肉丸
- 200 克 猪前腿肉 ,切条(1公分), 稍微冷冻
- 2 汤匙 玉米粉 (淀粉)
- 1 茶匙 麻油
- 1 个 蛋白
- 1 汤匙 酱青
- 1 茶匙 盐 ,适量调味
- ½ 茶匙 白胡椒粉
汤底
- 400 克 包菜 ,切块(4-5 公分)
- 1400 克 热水
- 30 克 天津冬菜
- ½ 汤匙 鸡精粉
- 2 片 新鲜姜
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 1 小撮 盐 ,适量调味
- 1 小支 青葱 ,切葱花,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 523 kJ / 125 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g