Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 克 鸡腿肉 ,切块
- 10 克 生抽
- 10 克 料酒
- 5 克 蚝油
- 5 克 淀粉
- 1200 克 水
- 150 克 大米 ,洗净沥干
- 5 克 盐
- 2 片 姜
- 1 小撮 白胡椒粉 ,根据个人口味调节
- 100 克 新鲜香菇 ,切片
- 葱 ,葱花
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 964.1 kJ / 230.4 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 33.4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 683.6 mg