Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 克 食油
- 300 克 五花肉,带皮 ,利用厨用纸巾拍干,切块 (2公分x 1公分)
- 5 个 蒜瓣
- 40 克 新鲜姜 ,切丝
- 20 克 干鱿鱼丝 ,约5公分长
- 1 条 指天椒 ,切片
- 1 汤匙 绍兴花雕酒
- 30 克 虾酱
- 350 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2835 kJ / 678 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 107 mg