Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 lemon
Pesto
- 200 g Parmesan cheese, in pieces
- 170 g extra virgin olive oil
- ½ tsp salt, to taste
- 60 g almond, slivered, blanched
- 1 garlic clove
- 60 g basil leaf, fresh
Mushroom Orzotto
- 15 g mushroom, dried
- 3 sprigs thyme, fresh, leaves and tender stems
- ½ tsp black peppercorn
- ½ tsp salt, to taste
- 115 g onion, in pieces
- 30 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 225 g dried pasta, type orzo
- 85 g white wine
-
450
g water
lub 450 g chicken stock - 170 g fresh brown mushrooms, sliced
- 60 g pine nut, raw
Pesto Salmon
- 570 g salmon fillet, fresh, skin on or skinless
Blistered Tomatoes
- 4 stalk cherry vine tomato
- 2 tsp olive oil
- ¼ tsp salt
- 1 lemon, sliced and grilled, to serve (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5251 kJ / 1255 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 92 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 2127 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Antonio Bachour: Chocolate Passion Fruit Bonbons
17 Std. 20 Min
Kimchi Butter
1h 10min
Chicken with Peppers
1u.
Strawberry Shortcake
1u.
Risotto with Parmesan cheese
30min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Chopped Vegetable Salad
10min
Fruit Galettes (Paul)
1h 25min
Easy Cheese Souffles
1u.
Strawberry Macaroons
50min
Rustic bread
2u.
Steamed Carrot and Zucchini Tagliatelle
35min