Panqué de plátano y ajonjolí negro

Panqué de plátano y ajonjolí negro

1.7 34 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 rebanadas

Składniki

pastel de plátano
  • 350 g de plátano macho maduro pelado y cortado en trozos.
  • 150 g de azúcar refinada
  • 2 piezas de huevo
  • 170 g de harina de trigo
  • 2 pizcas de sal
  • 1 pizca de bicarbonato de sodio
  • 100 g de fécula de maíz (Ver Consejos)
  • 30 g de tahini de ajonjolí negro
  • 20 g de cocoa en polvo
  • semillas de ajonjolí negro para decorar
Crema de ricotta (puede ignorarse)
  • 20 g de azúcar
  • 250 g de queso crema
  • 50 g de yogur griego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 rebanada

Sód 215.1 mg
Białko 8 g
Kalorie 1614.2 kJ / 385.8 kcal
Tłuszcz 19.9 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Węglowodany 45.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...