Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g leite
- 1 c. chá de açúcar
- 20 g fermento de padeiro fresco
- 450 g farinha tipo 65
- 90 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 1 c. chá de sal
- 50 g cebola
- 2 dentes de alho
- 400 g acelgas cortadas em pedaços (4-5 cm aprox.)
-
100
g tomate cortado em pedaços
lub 100 g tomate-cereja - 2 - 3 pitadas de pimenta preta
- 20 g pinhão torrado
- 150 g queijo feta esfarelado
- 8 tomates-cereja
- 1 ovo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1886.1 kJ / 450.8 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 49.7 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 606.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cenoura assada com tomilho (Modo descascar)
30 Min
Sardinhas ao sal
40 Min
Tabuleiro doce
50 Min
Donuts holandeses (Oliebollen)
1h 45min
Salada kimchi com sobras de frango
15 Min
Super Bowl Tropical
5 Min
Piza vegetariana - TM6
1 Std. 40 Min
Menu: Sopa de tomate e feijão com Omelete de couve e feta
40 Min
Travessa de fruta com molho de limão e mel -TM5
Brak ocen
Proteína em pó de baunilha
Brak ocen
Bolo salgado de bacon e tâmaras
1h
Frango com arroz à Bracarense
1h