Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g leite
- 1 c. chá de açúcar
- 20 g fermento de padeiro fresco
- 450 g farinha tipo 65
- 90 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 1 c. chá de sal
- 50 g cebola
- 2 dentes de alho
- 400 g acelgas cortadas em pedaços (4-5 cm aprox.)
-
100
g tomate cortado em pedaços
lub 100 g tomate-cereja - 2 - 3 pitadas de pimenta preta
- 20 g pinhão torrado
- 150 g queijo feta esfarelado
- 8 tomates-cereja
- 1 ovo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1886.1 kJ / 450.8 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 49.7 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 606.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Canja de pombo
No ratings
Spring Rolls de frango e molho Buffalo
No ratings
Bolo surpresa de baunilha
No ratings
Queijo fresco com salmão e salsa
12 Std.
Bolo para levar
1j
Batata-doce espiralizada com frango no forno - TM6
1h 10 min
Tempero de pimenta e limão
1j 30 menit
Gelado de frutos vermelhos
20 min
Bolo picante de ameixa
5h 30min
Pão de espinafres e queijo
1j
Papas de millet com maçã e pera (Baby-Led Weaning)
25 min
Risoto de vinho tinto e cogumelos
35 Min