Kylling med grøntsagsris

Kylling med grøntsagsris

5.0 3 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 portioner

Składniki

Kylling med grøntsagsris
  • kyllingebryst, uden skind skåret i ca 2 cm stykker
    500 - 600 g
  • salt
    ½ tsk
  • sort peber, stødt
    ½ tsk
  • sød paprika
    ½ tsk
  • gurkemeje, stødt
    ½ tsk
  • vegetabilsk olie
    20 g
  • gulerødder skåret i stykker
    200 g
  • courgetter skåret i stykker
    200 g
  • røde peberfrugter uden frø, skåret i stykker
    150 g
  • grøntsagsbouillon
    2 tsk
    2 grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l)
  • ris, parboiled
    250 g
  • vand
    1200 g
Sovs
  • persilleblade, friske
    10 - 20 g
  • løg skåret i ottendedele
    170 g
  • vegetabilsk olie
    30 g
  • fløde, min 30 % fedt
    200 g
  • salt
    ½ tsk
  • sort peber, stødt
    ¼ tsk
  • sød paprika
    ¾ tsk
  • majsmel
    20 g
  • sennep
    2 tsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 25 g
Kalorie 1904 kJ / 455 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie