Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 顆 鹹蛋黃
- 15 克 料理米酒
- 10 克 油
- 5 克 糖
- 1 小撮 鹽
- 1000 克 水
- ½ 茶匙 鹽
- 100 克 玉米筍 ,斜切段
- 300 克 龍鬚菜 ,去除較老的粗梗,切段
- 35 克 腐竹 ,預先泡水泡軟
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1151.8 kJ / 275.3 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 471.7 mg