Wersje kompatybilne
Rose di pane ai sapori mediterranei (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 400 g di acqua tiepida
- ½ cucchiaino di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 500 g di farina senza glutine per pane + q.b.
- 2 cucchiaini di psillio
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 100 g di olive verdi denocciolate
- 100 g di olive nere denocciolate
- 100 g di pomodori secchi sott'olio
- 2 cucchiai di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 100 g di mozzarella a cubetti
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 926.3 kJ / 221.4 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 332.9 mg
Alternatywne przepisy
Bocconcini di tacchino indian style con riso basmati
1h
Taralli alle cipolle
3h 30min
Pop corn di patate
1h 30min
Focaccine con crema di mele e crumble
2h
Preparato per biscotti di avena, pistacchi e mirtilli rossi
1h
Spagnolette siciliane
1 Std. 15 Min
Crostata di pomodori con pesto
1h 30min
Paninetti soffici allo yogurt
1h 50min
Orzo con pollo al miele con pesto
45 min
Polpettone mortadella e pistacchio
50 min
Chips mais e lenticchie
35 min
Canederli agli spinaci
2h 30min