Wersje kompatybilne
Rose di pane ai sapori mediterranei (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 400 g di acqua tiepida
- ½ cucchiaino di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 500 g di farina senza glutine per pane + q.b.
- 2 cucchiaini di psillio
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 100 g di olive verdi denocciolate
- 100 g di olive nere denocciolate
- 100 g di pomodori secchi sott'olio
- 2 cucchiai di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 100 g di mozzarella a cubetti
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 926.3 kJ / 221.4 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 332.9 mg
Alternatywne przepisy
Pane alle noci al Varoma
3h 30min
Muffin alle carote con glassa (vegan)
30min
Rustici alla scarola
10 Std.
Biscotti di vetro segnaposto
2u.
Pane al pomodoro
16 godz.
Taralli alle cipolle
3h 30min
Turcinilli (torcinelli abruzzesi)
3h
Filetti di cefalo sottovuoto con crumble alle mandorle
40min
Bussolai di Burano
2u.
Ciambellone all'uva
1u.
Danubio salato
3h
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1h 30 min