Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 70 g di burro
- 850 g di latte
- 350 g di farina tipo 00
- 5 uova
- 2 pizzichi di sale
Besciamella
- 750 g di latte intero
- 60 g di burro a pezzi
- 70 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino raso di sale
- 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 3 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di funghi champignon freschi a pezzi
- 200 g di funghi porcini freschi a pezzi
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- fili di erba cipollina fresca q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1914.4 kJ / 457.6 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 38.4 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 481.6 mg
Alternatywne przepisy
Ossibuchi ai funghi
3 Std. 30 Min
Mammoli su fonduta di formaggio
1h 30min
Torta salata ricotta e spinaci
2h
Nidi di patate con uova sode in salsa rosa (TM6)
1h 30min
Entrecote con risotto ai funghi
40min
Zavata carsolina
5h
Gnocchi di broccoli
1h
Cannelloni alla zucca e provola
1h 50 min.
Aspic di verdure
8 godz.
Torta de gee
1h 30min
Crêpes con zucca e guanciale (TM6)
2h
Bignè craquelin
2h