Crespelle ai funghi

Crespelle ai funghi

4.5 8 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Crêpes
  • di burro
    70 g
  • di latte
    850 g
  • di farina tipo 00
    350 g
  • uova
    5
  • di sale
    2 pizzichi
Besciamella
  • di latte intero
    750 g
  • di burro a pezzi
    60 g
  • di farina tipo 00
    70 g
  • di sale
    1 cucchiaino raso
  • di pepe nero macinato
    3 pizzichi
  • di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
    3 pizzichi
Terminare la preparazione
  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi
    100 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di funghi champignon freschi a pezzi
    300 g
  • di funghi porcini freschi a pezzi
    200 g
  • di sale
    2 pizzichi
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • fili di erba cipollina fresca q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 457.6 kcal / 1914.4 kJ
Białko 17.9 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 38.4 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Sód 481.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...