Torta cioccolato e mandorle con ganache al cioccolato bianco

4.6 42 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
12 porzioni

Składniki

Torta al cioccolato
  • 150 g di cioccolato fondente a pezzi
  • 100 g di burro + q.b.
  • 4 uova (medie)
  • 130 g di zucchero
  • 130 g di mandorle tritate
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere
Ganache al cioccolato bianco
  • 150 g di cioccolato bianco a pezzi
  • 50 g di acqua
  • 50 g di burro a pezzi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 73.7 mg
Białko 6.6 g
Kalorie 1526 kJ / 364.7 kcal
Tłuszcz 26.8 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 12.9 g
Węglowodany 26.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...