Dessert al caramello salato e cioccolato

Dessert al caramello salato e cioccolato

3.2 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

  • 250 g di zucchero
    250 g di zucchero grezzo
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 1030 g di acqua
  • 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
  • 30 g di burro freddo, in un unico pezzo (60x40 mm)
  • 150 g di cioccolato fondente (75% di cacao) a pezzi
  • fiocchi di sale a piacere
  • 1 cucchiaio di aceto
  • 250 g di panna montata
  • biscotti secchi sbriciolati, a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 22.9 mg
Białko 3.1 g
Kalorie 1831.6 kJ / 437.8 kcal
Tłuszcz 28.4 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 17.3 g
Węglowodany 44.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...