Gaufre au brownie et sauce au chocolat

Gaufre au brownie et sauce au chocolat

4.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 portion

Składniki

Crème fouettée
  • de crème à fouetter 35% M.G., réfrigéré
    450 g
  • de sucre à glacer (opcjonalnie)
    2 c. à soupe
Pâte à gaufre
  • beurre doux coupée en morceaux
    115 g
  • de pépites de chocolat noir
    85 g
    85 g pépites de chocolat
  • de lait entier
    400 g
  • d'espresso
    60 g
    60 g de café
  • œufs de gros calibre
    2
  • extrait naturel de vanille
    1 c. à thé
  • de farine tout usage
    285 g
  • de sucre
    140 g
  • de cacao en poudre
    60 g
  • de poudre à pâte
    2 c. à thé
  • de bicarbonate de soude
    ½ c. à thé
  • de cannelle en poudre
    ½ c. à thé
  • de sel
    ½ c. à thé
Sauce au chocolat
  • de pépites de chocolat noir
    225 g
    225 g de chocolat, semi-sucré
  • de crème à fouetter, 30-40 % de matières grasses
    115 g
  • sirop de maïs
    30 g
  • beurre doux
    15 g
  • sel
    1 pincée
  • huile antiadhésive en aérosol

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 792 kcal / 3313.6 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 54 g
Węglowodany 69.4 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 31.9 g
Sód 375.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...