Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pernil
- 1 pernil de porco fumado (1200 g aprox.)
- 1200 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 300 g osso de espinhaço ou suã
- 1 c. chá de mistura de pimentas em grão
- 1 c. chá de pimenta-da-Jamaica em grão
- 2 vagens de cardamomo
- 100 g cenoura cortada em pedaços
- 50 g aipo
- 100 g alho-francês
- 1 folha de louro
- 40 g farinha
- 15 g coentros, só as folhas
- 1 c. chá de sumo de limão
Batatas e maçã
- 1200 g batata nova cortada em gomos
- 35 g azeite
- 2 pés de alecrim
- 1 ½ c. chá de sal
- 400 g maçã cortada em gomos
- Coentros q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4258.5 kJ / 1017.8 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 55.6 g
- Tłuszcz
- 77.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 685.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Raia com cebolada e batatas
45 Min
Chocos com ervilhas e batata-doce
45 Min
Vitela asiática com grão e cuscuz
9 godz. 20 min
Arroz de miúdos
12h 40min
Empadão da consoada
1sa
Canja de pombo
Brak ocen
Doce amendoado com requeijão
20 Min
Arroz de bacalhau
40 dk
Empadão de javali
13 Std.
Café de canela e baunilha
15 Min
Canja de frango com nabiças
55 Min
Sopa de feijão e espinafres
30 Min