Urządzenia i Akcesoria
Sous-vide-Spargel mit Spargel-Hollandaise
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
500 g
Składniki
Spargel
-
Butter weich, in Stücken (3 cm)100 g
-
Zitronenschale, gerieben1 TL
-
Orangenschale, gerieben1 Streifen
-
Zucker1 ½ - 2 TL
-
Salz1 TL
-
Wasser1500 g
-
Zitronensaft1 Spritzer
-
Spargel, weiß geschält, holzige Enden entfernt, 9-10 cm lang, 2-3 cm dick, ggf. halbiert500 g
Spargel-Hollandaise und Fertigstellung
-
Butter in Stücken (3 cm)250 g
-
Eigelb5
-
Pfeffer½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
494 mg
Białko
5 g
Kalorie
2463 kJ /
589 kcal
Tłuszcz
61 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
37 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2025
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Schokoladen-Butter-Cookies
1 godz.
Spaghetti Carbonara
35 min
Pizzateig wie in Italien
3 godz. 30 min
Hackbällchen mit Kartoffeln und Mandel-Sauce
1 godz.
Schnelles-Crêpes-Grundrezept
45 min
Petersilienöl
2 godz. 15 min
Saftiger Apfelkuchen vom Blech
1 godz. 30 min
Warmer Speck-Kartoffelsalat
1 godz. 15 min
Mango-Joghurt-Eis
12 godz.
Hummer Thermidore
35 min
Bechamelsauce
15 min
Vacherin mit Kräutern und Kartoffeln
35 min