Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung und Fermentation
- 800 g Weißkohl, in Spalten (siehe Tipp)
- 1000 g Wasser
- 2 - 3 Spritzer Zitronensaft
- 2 g Kümmelsamen
- 25 g Salz
Fertigstellung
- 60 g Zwiebel, halbiert
- 3 g Kümmelsamen
-
50
g Öl
lub 50 g Schmalz -
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) -
400
g Wasser
lub 400 g Apfelsaft - 2 Lorbeerblätter
- 5 Pimentkörner
- 4 Wacholderbeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 460 kJ / 110 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1319 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fermentierte Möhren
60 Std. 30 Min
Sauerbratenragout
48 godz.
"Pastanaken" mit angedämpftem Gewürz-Lachs
1h 30min
Spätzlesuppe
3 godz. 45 min
Eingelegte Gurkenscheiben
2h
Kalbsrollbraten mit Pfifferlingsfüllung
3h 15min
Sauerkraut, wild fermentiert
336 Std. 45 Min
Ungarisches Paprikagulasch
2h
Spaghetti Bolognese mit Basilikum-Parmesan
35min
Hirschgulasch-Suppe
1h 30min
Haxen mit Wurzelgemüse, Bayrisch Kraut und Sauce
4 Std.
Schweine-Krustenbraten mit Senfsauce
4 Std.