Urządzenia i Akcesoria
Dänische Zitronencreme
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
6 Portionen
Składniki
-
weiße Gelatine5 Blätter
-
Zitronen, unbehandelt2
-
Eier kalt4
-
Wasser kalt, zum Einweichen
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt250 g
-
Zucker125 g
-
Blaubeeren (opcjonalnie) zum Dekorieren
-
Zitronenmelisse (opcjonalnie) zum Dekorieren
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
65 mg
Białko
7 g
Kalorie
1177 kJ /
281 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2024
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zitronencreme
10 godz.
Würziges Apfel-Milchreis-Dessert
1 godz. 30 min
Zitronen-Cheesecake-Creme
15 min
Eierpunsch
20 min
Kirschplotzer
1 godz. 30 min
Haselnuss-Eis
8 godz.
Blaubeer-Cheesecake
8 godz. 20 min
Mini-Zitronen-Heidelbeer-Cheesecakes
8 godz. 30 min
Zitronen-Basilikum-Eis
12 godz.
Rhabarber-Schmand-Kuchen
2 godz.
Pudding Oma Erna
30 min
Brombeertarte
3 godz. 30 min