Tiramisu maritozzi

Tiramisu maritozzi

3.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 11 godz.
12 portions

Składniki

Starter
  • water
    100 g
  • dried instant yeast
    1 tsp
  • manitoba flour ('0' flour - see Tip)
    100 g
Dough
  • extra virgin olive oil
    60 g
  • white sugar
    50 g
  • eggs
    2
  • honey
    10 g
  • full cream milk
    170 g
  • dried instant yeast
    1 tsp
  • vanilla bean split, seeds scraped
    1
  • orange zest only (grated), no white pith
    1
  • manitoba flour ('0' flour - see Tip)
    430 g
  • bread improver
    1 tsp
  • salt
    10 g
  • extra virgin olive oil to grease
Assembly
  • egg
    1
  • pouring (whipping) cream plus 1 tbsp extra
    200 g
  • mascarpone cheese
    250 g
  • icing sugar
    1 tbsp
  • brewed coffee
    30 g
  • cocoa powder to dust

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 435.7 mg
Białko 8.9 g
Kalorie 1669.6 kJ / 399 kcal
Tłuszcz 21.2 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Węglowodany 43.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...