Urządzenia i Akcesoria
Tiramisu maritozzi
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 11 godz.
12 portions
Składniki
Starter
-
water100 g
-
dried instant yeast1 tsp
-
manitoba flour ('0' flour - see Tip)100 g
Dough
-
extra virgin olive oil60 g
-
white sugar50 g
-
eggs2
-
honey10 g
-
full cream milk170 g
-
dried instant yeast1 tsp
-
vanilla bean split, seeds scraped1
-
orange zest only (grated), no white pith1
-
manitoba flour ('0' flour - see Tip)430 g
-
bread improver1 tsp
-
salt10 g
-
extra virgin olive oil to grease
Assembly
-
egg1
-
pouring (whipping) cream plus 1 tbsp extra200 g
-
mascarpone cheese250 g
-
icing sugar1 tbsp
-
brewed coffee30 g
-
cocoa powder to dust
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
435.7 mg
Białko
8.9 g
Kalorie
1669.6 kJ /
399 kcal
Tłuszcz
21.2 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Węglowodany
43.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pistachio macarons
2 Std. 30 Min
Magnolia Kitchen red velvet cakes with vanilla cream cheese icing
1 Std. 15 Min
Lemon meringue ice-cream cake
13 Std. 15 Min
Hot Dog Buns
2 Std.
Pears on Orange Syrup
Keine Bewertungen
Baked half shell scallops with white miso, pickled ginger & chive butter (Paul Foreman)
35 Min
Tempered Chocolate
40 Min
Tempered chocolate
40 Min
Sable choux with lime ganache
26 Std.
Marbled meringue gateau
2 Std. 35 Min
Macaroons
40 Min
Pavlova
6 Std.