Ombré cake

4.6 13 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz.
20 portions

Składniki

Syrup
  • caster sugar
    100 g
  • lime zest only, no white pith
    1
  • gin
    120 g
  • juniper berries crushed
    10
  • tonic water
    80 g
  • lime juice only
    1
Four cake layers
  • unsalted butter softened and cut into pieces, plus extra to grease
    445 g
  • caster sugar
    400 g
  • eggs room temperature
    8
  • milk
    4 tbsp
  • self-raising flour
    440 g
  • natural green food colouring
Butter icing
  • unsalted butter softened and cut into pieces
    500 g
  • icing sugar
    700 g
  • milk
    1 tbsp
  • natural vanilla extract
    1 tsp
Assembly
  • natural green food colouring

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 341 mg
Białko 4.1 g
Kalorie 2886.8 kJ / 687.3 kcal
Tłuszcz 42.3 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 27 g
Węglowodany 76.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...