Craquelin choux puffs with raspberry and white chocolate filling

5.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 26 godz. 30 min
16 pieces

Składniki

White chocolate cream base
  • white chocolate broken into small pieces
    180 g
  • pouring (whipping) cream
    300 g
Raspberry filling
  • raspberries fresh or frozen
    300 g
  • white sugar
    30 g
Craquelin
  • butter room temperature
    80 g
  • raw sugar
    70 g
  • plain flour
    80 g
  • sea salt
    1 pinch
Choux pastry
  • water
    250 g
  • butter cut into pieces
    90 g
  • white sugar
    10 g
  • sea salt
    2 pinches
  • plain flour
    150 g
  • eggs
    4
White chocolate cream
  • mascarpone cheese chilled
    250 g
  • vanilla bean paste
    1 tsp
Assembly
  • icing sugar to dust

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 120.5 mg
Białko 5.6 g
Kalorie 1527.9 kJ / 365.2 kcal
Tłuszcz 26.2 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 15.5 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...