Jogurtowy sernik z kawą zbożową na zimno
TM6 TM5

Jogurtowy sernik z kawą zbożową na zimno

4.5 (21 ocen)

Składniki

Spód

  • 60 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 250 g ciastek kakaowych, kruchych, połamanych na kawałki
  • 130 g masła, pokrojonego na kawałki

Masa

  • 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 130 g cukru pudru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 60 g wody
  • 4 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
  • 900 g jogurtu greckiego
  • gorąca woda, do rozpuszczenia żelatyny
  • 3 łyżki kawy zbożowej, rozpuszczalnej, Inka® Klasyczna
  • mieszane owoce, świeże, sezonowe, np. pokrojone na kawałki truskawki, wydrylowane wiśnie, borówki, maliny, do dekoracji
  • liście mięty, świeże, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1752.4 kJ / 418.8 kcal
Białko
9.9 g
Węglowodany
36.3 g
Tłuszcz
27.1 g
Tłuszcz nasycony
16.1 g
Błonnik
0.5 g
Sód
118.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy