
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód
- 60 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
- 250 g ciastek kakaowych, kruchych połamanych na kawałki
- 130 g masła pokrojonego na kawałki
Masa
- 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- 130 g cukru pudru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 60 g wody
- 4 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
- 900 g jogurtu greckiego
- gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
- 3 łyżki kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna
- mieszane owoce, świeże sezonowe, np. pokrojone na kawałki truskawki, wydrylowane wiśnie, borówki, maliny, do dekoracji
- liście mięty, świeże do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 418.8 kcal / 1752.4 kJ
- Białko
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Węglowodany
- 36.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.1 g
- Sód
- 118.5 mg