Jogurtowy sernik z kawą zbożową na zimno

Jogurtowy sernik z kawą zbożową na zimno

4.3 83 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
12 porcji

Składniki

Spód
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
    60 g
  • ciastek kakaowych, kruchych połamanych na kawałki
    250 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    130 g
Masa
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    400 g
  • cukru pudru
    130 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • wody
    60 g
  • żelatyny w proszku
    4 czubate łyżeczki
  • jogurtu greckiego
    900 g
  • gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
  • kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna
    3 łyżki
  • mieszane owoce, świeże sezonowe, np. pokrojone na kawałki truskawki, wydrylowane wiśnie, borówki, maliny, do dekoracji
  • liście mięty, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 418.8 kcal / 1752.4 kJ
Białko 9.9 g
Tłuszcz 27.1 g
Węglowodany 36.3 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 16.1 g
Sód 118.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...