
Urządzenia i Akcesoria
Jogurtowy sernik z kawą zbożową na zimno
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Spód
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki60 g
-
ciastek kakaowych, kruchych połamanych na kawałki250 g
-
masła pokrojonego na kawałki130 g
Masa
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki400 g
-
cukru pudru130 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
wody60 g
-
żelatyny w proszku4 czubate łyżeczki
-
jogurtu greckiego900 g
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna3 łyżki
-
mieszane owoce, świeże sezonowe, np. pokrojone na kawałki truskawki, wydrylowane wiśnie, borówki, maliny, do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
418.8 kcal /
1752.4 kJ
Białko
9.9 g
Tłuszcz
27.1 g
Węglowodany
36.3 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
16.1 g
Sód
118.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska