Tarta flambeada con espirales de verduras

Tarta flambeada con espirales de verduras

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 ración

Składniki

  • 220 g de harina de trigo
  • 35 g de aceite de oliva
  • 125 g de agua
  • ½ cucharadita de sal
  • 1 pellizco de azúcar
  • 100 g de remolacha cruda sin los extremos (aprox. Ø 3- 5 cm)
  • 150 g de calabacín sin los extremos, en trozos de aprox. Ø 4 cm x 10 cm de largo
  • 100 g de batata sin los extremos, en trozos de aprox. Ø 4 cm x 10 cm de largo
  • 2 dientes de ajo
  • 150 g de pimiento rojo en tiras de 5x0.5 cm
  • 150 g de crème fraîche
  • 150 g de queso feta desmenuzado
  • 50 g de nueces en mitades troceadas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 538.4 mg
Białko 16.4 g
Kalorie 2208.8 kJ / 527.9 kcal
Tłuszcz 25.6 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Węglowodany 59.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...