
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g light soy sauce adjust to taste (see tips)
- 10 g dark soy sauce
- 30 g oyster sauce
- ¼ tsp sugar
- ¼ tsp white pepper powder
- 3 garlic cloves
- 40 g shallots
- 1 - 2 bird's eye chillies (chilli padi)
- 30 g cooking oil
- 200 g dried noodles
- 1500 g hot water to soak noodles
- 200 g choy sum (sawi), cut in sections
- 50 g carrots shredded (see tips)
- 100 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 198 kcal / 829 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 29 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 425 mg