Wersje kompatybilne
Couscoussalat mit Feta, Minze und Granatapfel-Vinaigrette
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Couscous
- 450 g Wasser
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (siehe Tipp)
lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 TL Salz
- 1 Salatgurke
- 1 roter Paprika
- 4 Selleriestangen
- 150 g Feta
- 100 g Walnusshälften
- 60 g Olivenöl
- 150 g Granatapfelsaftgetränk, von Happy Day
- 60 g Apfelessig
- 20 g Zitronensaft, von Rauch
- 10 g Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 10 g Ahornsirup
- 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 15 - 20 g Minze, frisch, Blättchen abgezupft
- 100 - 150 g Granatapfelkerne (ca. ½-1 Granatapfel, ausgelöst)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2631 kJ / 628 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 9.4 g
- Sód
- 745 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Avocadocreme, marinierte Paradeiser und Ei auf Toast
30 min
Mango Island in the Sun
20 min
Spinatstrudel mit Schafskäse
1 Std. 50 Min
Erdbeer-Caprese mit Pistazienpesto
30 min
Paprika-Linsen-Hummus
25 min
Gefüllte Paprika mit Spinat, Kartoffeln und Minzsauce
55 min
Ruckzuck-Müsli
5min
Orientalischer Brunch
1 godz. 20 min
Mandel-Chia-Pudding mit Cranberryspiegel (vegan)
1 godz. 30 min
Kokos-Mango Lassi (vegan)
5min
Vogerlsalat mit Karotten-Dressing und Sonnenblumenkernen
15 Min
One Pot Feta Pasta
35 min