Wersje kompatybilne
Steamed sticky rice with pork (Rice tube puddings)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sweet chilli sauce
- 2 tbsp red chilli sauce
- 1 tbsp tomato ketchup
- 30 g sugar
- 100 g water
-
½
tsp potato starch
lub ½ tsp cornflour (starch)
Rice tube puddings
-
450
g white glutinous short-grain rice
lub 450 g white short-grain rice (e.g. sushi rice) - 50 g soy sauce
- 30 g sugar
- 1 pinch ground white pepper
- 200 g pork meat, lean, sinew free, cut in small strips (5 cm x 1 cm x 0.5 cm)
- 30 g oil
-
12 - 15
dried shiitake mushrooms (approx. 20 g), soaked to soften, cut in strips,
lub 20 g dried mushrooms, soaked to soften, cut in strips - 50 g dried small shrimp (opcjonalnie)
- 600 g water
- 5 sprigs fresh coriander, roughly chopped, to garnish
- 10 g peanuts, roasted, unsalted, roughly chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 cup
- Kalorie
- 1163 kJ / 278 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Steamed rice
25min
Meat stock paste
45min
Cream of Lotus
40min
Radish cakes
1h 5min
Hot and sour soup
55min
Green Beans with Balsamic Pearl Onions
35min
Vegetable Shumai
45min
Boston Baked Beans
4 Std.
Almond and Matcha Cake
1h 10min
Longevity Noodles
40min
Eggplant Sauté
30min
Pizza Dough (TM5 Metric)
1u.