Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g carrot
Shao mai dough
- 50 g water
- 180 g flour
- 1 egg
Filling
- 300 g pork belly meat with its fat, boneless, skinless, cut in pieces (3 cm)
- 15 - 20 g fresh mushrooms (e.g. shiitake, button, chanterelle)
- 5 - 10 g fresh ginger, thinly sliced (opcjonalnie)
- 270 g raw prawns, peeled, fresh or frozen
- 1 tbsp sugar
- 2 tbsp light sesame oil (30 g, see tip)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp cornflour (starch)
- oil, for greasing
- flour, for dusting
- 500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 240 kJ / 57 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Japanese Adzuki Bean Mochi Buns
3h
Miso soup, Sake seafood with rice
1hod. 5min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55min
Savoury Bread and Butter Pudding
1 Std. 10 Min
Serunding udang kering (dried shrimp floss)
1 Std. 10 Min
Stir-fried Clams
35 min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50 min
Braised Chicken Feet and Abalone
50 min
Pizza with Cashew Mozzarella (Matthew Kenney)
12 godz. 50 min
Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée
1 Std. 10 Min
Xi hu niu rou geng (beef broth)
40min
Super Soft Butter And Milk Buns
2 Std. 40 Min