Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 克 青蔥 ,切蔥花
- 1 ½ 茶匙 熟白芝麻
- 5 克 朝天椒 ,切圈
- 10 克 蒜頭
- 25 克 油
- 1 茶匙 花椒粒
- 400 克 水
- 350 克 杏鮑菇 ,剝成長條
- 1 大匙 醬油
- 1 ½ 茶匙 白醋
- 1 茶匙 味醂
- 香菜 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 276.3 kJ / 66.1 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 160.7 mg