Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné
- 130 g de azúcar
- 250 g de agua
- 130 g de almendras troceadas
Helado
- 3 huevos
- 1 pizca de sal
- 200 g de crema para batir (30-40% grasa), bien fría
- 1 lata de leche condensada (aprox. 370 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2461 kJ / 582 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Helado de chocolate
12h
Sorbete de limón
8 Std. 30 Min
Jugo integral de zanahoria
5 Min
Dip de huitlacoche
4h
Bollitos de albahaca y parmesano
2 Std. 50 Min
Aperitivos salados de ajonjolí
40min
Souffle de chocolate
1 Std.
Pastel de merengue y mousse de chocolate
2 Std. 30 Min
Helado de chocolate
8 Std. 30 Min
Relámpagos de chocolate
3 Std. 30 Min
Choco-rol de chocolate
30min
Mousse de chocolate
3 Std. 20 Min