![Helado de praliné Helado de praliné](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/28a780f2c2bbe4dbe56af0b91727fcfa/Derivates/107abf6b39ced5c06e9deb33a7de49e0444f937b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné
- 130 g de azúcar
- 250 g de agua
- 130 g de almendras troceadas
Helado
- 3 huevos
- 1 pizca de sal
- 200 g de crema para batir (30-40% grasa), bien fría
- 1 lata de leche condensada (aprox. 370 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2461 kJ / 582 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarrones de chocolate
24hod.
Glaseado de chocolate (ganache)
20 Min
Crema batida
10 Min
Pastel de merengue y mousse de chocolate
2 Std. 30 Min
Bombón helado de chocolate
5j
Ganache de chocolate
35min
Harina de cereales y leguminosas
5min
Helado de vainilla
12 Std.
Helado de cheesecake
13 godz.
Queso Parmesano rallado
5min
Claras batidas
5min
Alfajores Argentinos
1h 10min