![Pastel de merengue y mousse de chocolate Pastel de merengue y mousse de chocolate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/07B2A65E-B750-40D2-90FB-63C71F8D1BAC/Derivates/E9347D3A-CA2E-4D1C-9658-9FCCB90BE167.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengue francés con cocoa
- 120 g de azúcar
- 100 g de azúcar glass y una cucharada más para decorar
- 15 g de cocoa en polvo
- 4 claras de huevo
-
4
gotas de jugo de limón
lub 4 gotas de vinagre - 1 pizca de sal
Mousse con ganache de crema inglesa
- 200 g de chocolate amargo, (70% de cacao)
- 3 yemas de huevo
- 1 cucharadita de azúcar de vainilla
- 250 g de leche
- 250 g de crema batida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1702 kJ / 407 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Betún de mantequilla básico
10min
Pastel de moras y crema
2h 15min
Betún de chocolate
10min
La Pavlova despeinada
4 Std.
Profiteroles
2h 15min
Helado de vainilla
12sa
Galletas con chispas de chocolate
50min
Crujiente de avellanas
4 Std.
Tejas cubiertas de chocolate
45min
Betún de queso crema
5min
Pasta sable
1h 50min
Pasta quebrada
5min