Pastel de merengue y mousse de chocolate

Pastel de merengue y mousse de chocolate

4.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 porciones

Składniki

Merengue francés con cocoa
  • 120 g de azúcar
  • 100 g de azúcar glass y una cucharada más para decorar
  • 15 g de cocoa en polvo
  • 4 claras de huevo
  • 4 gotas de jugo de limón
    4 gotas de vinagre
  • 1 pizca de sal
Mousse con ganache de crema inglesa
  • 200 g de chocolate amargo (70% de cacao)
  • 3 yemas de huevo
  • 1 cucharadita de azúcar de vainilla
  • 250 g de leche
  • 250 g de crema batida

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 7 g
Kalorie 1702 kJ / 407 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...