Pastel de merengue y mousse de chocolate

Pastel de merengue y mousse de chocolate

4.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 porciones

Składniki

Merengue francés con cocoa
  • de azúcar
    120 g
  • de azúcar glass y una cucharada más para decorar
    100 g
  • de cocoa en polvo
    15 g
  • claras de huevo
    4
  • de jugo de limón
    4 gotas
    4 gotas de vinagre
  • de sal
    1 pizca
Mousse con ganache de crema inglesa
  • de chocolate amargo (70% de cacao)
    200 g
  • yemas de huevo
    3
  • de azúcar de vainilla
    1 cucharadita
  • de leche
    250 g
  • de crema batida
    250 g

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 407 kcal / 1702 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...