Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g de azúcar
- 170 g de almendras peladas
- 200 g de harina
- 230 g de mantequilla, a temperatura ambiente
- ½ cdita de sal
- 1 yema de huevo
- 15 g de leche
- 500 g de agua
- 4 peras, peladas, descorazonadas y en mitades
- 10 g de maicena
- 2 huevos
- 1 cda de oporto
- 170 g de yogur natural
- almendras fileteadas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2016 kJ / 480 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de queso feta y aceitunas
1 Std. 20 Min
Pan Griego de Pascua (Tsoureki)
2h 20 min
Pan de maíz (Broa)
2h 20 min
Tartaletas con manzana, mandarina y menta
1 Std.
Panettone con chocolate y naranja
3h
Pan de frutas
2h 55min
Pastel de pera y nuez
1 Std. 10 Min
Tarta de pera y almendra
25 Min
Clafoutis de higo
1h 30min
Rosca de naranja
1h 30min
Pastel de pera
2h
Pan de frutos secos
2 Std. 10 Min