![Codornices al vapor en escabeche Codornices al vapor en escabeche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D1EC7D58-81C3-4221-8C09-F2ACB3B545B0/Derivates/5DBED630-47A0-4473-B646-EC365AA817D7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 dientes de ajo
- 110 g de chile cuaresmeño, en trozos
- 150 g de zanahoria
- 100 g de aceite de oliva
- 200 g de cebolla de cambray
- 1 cucharadita de orégano
- 1 cucharadita de mejorana
- ½ cucharadita de tomillo seco
- 1 hoja de laurel seca
- ⅛ cucharadita de pimienta negra molida
- 100 g de jugo de naranja
- 600 g de agua
- 150 g de vinagre
- 2 cucharaditas de sal
- 150 g de coliflor, en arbolitos
- 1000 g de codornices limpias (8 piezas)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 598 kJ / 142 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Codornices en escabeche de boletus
25h
Chiles en escabeche
1 godz.
Ensalada de nopales
20min
Salpicón de res
40min
Huevos cocidos
20min
Polvo de chile piquín para sazonar
10 min
Chile manzano en vinagre
10 min
Chiles en escabeche
30 min
Bacalao con mantequilla de cítricos
50 min
Salsa de chile manzano
10 min
Mole xiqueño
1 godz. 20 min
Caldo de pollo de la abuela
1h 15 min.