Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 dientes de ajo
- 110 g de chile cuaresmeño, en trozos
- 150 g de zanahoria
- 100 g de aceite de oliva
- 200 g de cebolla de cambray
- 1 cucharadita de orégano
- 1 cucharadita de mejorana
- ½ cucharadita de tomillo seco
- 1 hoja de laurel seca
- ⅛ cucharadita de pimienta negra molida
- 100 g de jugo de naranja
- 600 g de agua
- 150 g de vinagre
- 2 cucharaditas de sal
- 150 g de coliflor, en arbolitos
- 1000 g de codornices limpias (8 piezas)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 598 kJ / 142 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mole de olla vegetariano
1h
Mole de olla
35 min
Mole de olla vegano
45min
Sopa de hongos y epazote
35 min
Sopa de ajo
40min
Crema de flor de calabaza
30min
Caldo poblano
35 min
Pica pau portugués
20 Min
Bacalao con mantequilla de cítricos
50min
Entomatado de res con verdolagas
1h
Huauzontles en caldillo de jitomate
50min
Sopa de hongos con huitlacoche
25min