![Mejillones con salsa de jitomate Mejillones con salsa de jitomate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5B3705E8-704A-4D91-8810-2D8E8E6461CD/Derivates/f9c399a9-b2a5-4834-93b1-6a3bf2a4792b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de jitomate guaje, en cuartos
- 1000 g de mejillones frescos limpios y en sus conchas
- 115 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 80 g de aceite de oliva extra virgen
- ½ cdita de chile de árbol seco en hojuelas
- 100 g de vino blanco
- 1 pizca de sal de grano
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 1067 kJ / 255 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Colas de langosta con mac & cheese trufado
1h
Pulpo en chile morita TM6
1 Std. 30 Min
Gazpacho de chabacano y jitomate
1h 15 min
Bisque de langosta
45 Min
Champiñones salteados al ajillo
25 Min
Sopa de mariscos
40 Min
Almejas a la portuguesa
25 Min
Almejas a la marinera
1u. 10min
Champiñones Rellenos
30min
Champiñones al ajillo
15min
Chiles jalapeños rellenos de machaca de marlín
1u. 10min
Spaghetti con almejas y vino blanco
1 Std. 30 Min