Mejillones con salsa de jitomate

Mejillones con salsa de jitomate

4.6 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porciones

Składniki

  • 200 g de jitomate guaje en cuartos
  • 1000 g de mejillones frescos limpios y en sus conchas
  • 115 g de cebolla en trozos
  • 1 diente de ajo pelado
  • 80 g de aceite de oliva extra virgen
  • ½ cdita de chile de árbol seco en hojuelas
  • 100 g de vino blanco
  • 1 pizca de sal de grano

Wartości odżywcze na 1 porciones

Kalorie 255 kcal / 1067 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...