Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 sprigs fresh parsley, leaves only
- 125 g plain yoghurt
- 30 g mayonnaise
- 1 - 2 pinches dried chives, to taste
- 1 pinch fine sea salt
- 500 g water
- 600 g potatoes, peeled, cut in pieces (2 cm)
-
fresh parsley leaves, for garnishing
(opcjonalnie)
lub fresh chives, finely chopped, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 740 kJ / 177 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Sautéed Courgettes (200 g)
20min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50min
Mushroom Ragout with Steamed Leeks and Hasselback Potatoes
1h 15min
Potato Salad with Quail Eggs, Capers and Anchovies
30min
Steamed Corn on the Cob
25min
Tomato Rice
30min
Steamed Eggs Sunny Side Up
15min
Mint Courgettes
30min
Spring Vegetable Soup with Herb Cubes
40min
Brussels Sprouts with Chestnuts and Pancetta
35min
Orange and Pear Juice with Cinnamon
5min
Spaghetti with Garlic, Olive Oil and Tomatoes
40min