
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Icing
- 250 g granulated sugar
- 50 g double cream
- 180 g white chocolate small pieces or callets
- 50 g unsalted butter soft
- 100 g mascarpone
Cake
- plain flour for flouring
- 340 g unsalted butter diced, plus extra for greasing
- 340 g caster sugar
- 6 medium eggs
- 20 g whole milk
- 340 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 2 tsp natural vanilla extract
Whipped Cream and Decoration
- 300 g double cream
- 50 g icing sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 500 g mixed fresh fruit for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 612.9 kcal / 2564.6 kJ
- Białko
- 6.9 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Węglowodany
- 67.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.7 g
- Sód
- 431.4 mg