Number Cake

4.8 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
16 portions

Składniki

Icing
  • granulated sugar
    250 g
  • double cream
    50 g
  • white chocolate small pieces or callets
    180 g
  • unsalted butter soft
    50 g
  • mascarpone
    100 g
Cake
  • plain flour for flouring
  • unsalted butter diced, plus extra for greasing
    340 g
  • caster sugar
    340 g
  • medium eggs
    6
  • whole milk
    20 g
  • self-raising flour
    340 g
  • baking powder
    1 tsp
  • bicarbonate of soda
    1 tsp
  • natural vanilla extract
    2 tsp
Whipped Cream and Decoration
  • double cream
    300 g
  • icing sugar
    50 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • mixed fresh fruit for garnishing
    500 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 431.4 mg
Białko 6.9 g
Kalorie 2564.6 kJ / 612.9 kcal
Tłuszcz 36 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 21.7 g
Węglowodany 67.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...