Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Icing
- 250 g granulated sugar
- 50 g double cream
- 180 g white chocolate, small pieces or callets
- 50 g unsalted butter, soft
- 100 g mascarpone
Cake
- plain flour, for flouring
- 340 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 340 g caster sugar
- 6 medium eggs
- 20 g whole milk
- 340 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 2 tsp natural vanilla extract
Whipped Cream and Decoration
- 300 g double cream
- 50 g icing sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 500 g mixed fresh fruit, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2564.6 kJ / 612.9 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 67.9 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 431.4 mg
Alternatywne przepisy
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30min
Spelt Cake with Orange, Chocolate and Walnuts
1h 20min
Apple Spaghetti with Strawberry Dressing
Brak ocen
Olive Spread
5min
Yoghurt Cake
1h
Chocolate cake pops
1h 55 min
Gluten-free Pain au Chocolat
6 Std. 15 Min
Soya Yoghurt
12h 10min
Grenadine
45min
Pierogi with Meat
1h
Caramel Brownies
1h 20min
Gluten-free Raspberry Cream Roulade
25 godz. 40 min