Urządzenia i Akcesoria
Almond Easter Sheep
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 portions
Składniki
-
whole milk220 g
-
caster sugar120 g
-
dried instant yeast2 ¼ tsp
-
unsalted butter diced (1 cm)80 g
-
strong white bread flour500 g
-
medium egg1
-
fine sea salt½ tsp
-
vegetable oil for greasing
-
raisins for eyes2
-
unsalted butter melted50 g
-
flaked almonds for sprinkling2 Tbsp
-
strawberry jam for serving
-
unsalted butter for serving
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
11 g
Kalorie
1495 kJ /
357 kcal
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
59 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sour Cherry and Coconut Cookies
35 min
Strawberry Layer Cake
2 godz.
Hazelnut Hot Chocolate
1 godz. 10 min
Flourless Chocolate Coffin Cake
1 godz. 5 min
Brownies
50 min
Peanut Butter and Cookies Cake
1 godz. 15 min
Chocolate, Hazelnut and Orange Buns
1 godz. 30 min
Blueberry and Lavender Bundt Cake
2 godz. 45 min
Chocolate, Raisin and Hazelnut Biscuits
35 min
Apple Crumble Cake
1 godz. 10 min
Carrot Cake
2 godz. 30 min
Chocolate Lava Cookies
1 godz. 40 min