Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 70 g de aceite de oliva extra virgen
- 50 g de almendras troceadas
- 300 g de carne molida de cerdo
- ¼ - ½ cdita de canela en polvo
- ¼ - ½ cdita de nuez moscada en polvo
- 1 cdita de sal fina
- ¼ cdita de pimienta negra molida
- 50 g de pasitas
- 50 g de ciruela pasa deshuesada
- 50 g de aceitunas verdes deshuesadas (opcjonalnie)
- 3 cdas de pan molido
- 2 huevos, ligeramente batidos
Pollo
- 1 pollo entero y limpio (2 kg aprox.)
- ½ cdita de sal fina
- ¼ cdita de pimienta negra molida
Salsa
- 300 g de cebolla, en cuartos
- 30 g de aceite de oliva extra virgen
- 70 g de mantequilla
- 70 g de brandy
- 180 g de vino blanco
- 310 g de agua
- ¼ cdita de pimienta negra molida
- 1 ½ cditas de sal de mar, gruesa
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 2156 kJ / 516 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Estofado de res
1h 40min
Carne en su jugo
35min
Cerdo entomatado
50min
Costillitas con salsa bbq de chipotle
1h 30min
Pollo a los cítricos en Varoma
1h 30min
Costillas teriyaki
1h 30min
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1 godz. 45 min
Mole pobre
1h 40min
Pollo jamaiquino
1 Std. 15 Min
Pollo entero a la cerveza
2h
Camarones al ajillo
35min
Roles de canela con tropiezos de manzana (Black Diamond)
1h