Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado de chocolate preto
- 500 g leite gordo
- 200 g natas
- 40 g açúcar amarelo
- 200 g chocolate p/ culinária (70% cacau) partido em pedaços
- 1 pitada de noz-moscada
Gelado de chocolate branco, coco e rum
- 250 g leite gordo
- 250 g leite de coco
- 200 g natas
- 200 g chocolate branco partido em pedaços
- 10 g rum
Gelado de chocolate de leite e avelã
- 50 g avelã
- 10 g óleo de amendoim
- 500 g leite gordo
- 200 g natas
- 200 g chocolate de leite partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1166.3 kJ / 278.8 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 45.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolinhos de coco
20 min
Tarte gelada de limão
8 godz.
Bombons de licor
1 godz. 30 min
Tarteletes doces de tomate
Brak ocen
Gelado de chocolate branco
8 godz.
Gelados em copos de chocolate
12h
Gelado de nata com chocolate
8h 45min
Gelado de morango e leite condensado
5min
Palmiers cobertos
2h
Peras em calda com molho de chocolate
45 min
Gelado de stracciatella
8 godz.
Bolachas de manteiga com limão
1h