Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 300 g farinha tipo 65
- 120 g manteiga
- 60 g açúcar
- 60 g água
Recheio
- 80 g amêndoa s/ pele
- 3 ovos
- 200 g leite
- 150 g açúcar
- 450 g cerejas s/ caroço
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1996.9 kJ / 477.3 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 38.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte Tatin de pera
1h 30 min
Bolo de iogurte, limão e baunilha com cobertura de iogurte
1u.
Tarte de maçã em massa filo
40min
Tarteletes de morango
1h 15min
Rolo floresta negra
1h 10min
Regueifa da Páscoa
3h 15min
Lasanha de coelho com massa de castanha
1h 50min
Tarte de maçã
35min
Tarte vulcão
1h 15min
Semifrio de morango
6u.
Terrine de chocolate
8h
Tarte de cebola e azeitona
50min