Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 120 g farinha tipo 55
- 50 g açúcar
- 120 g manteiga bem fria cortada em cubos
Cobertura
- 100 g pistácio
- 10 g farinha
- 70 g açúcar
- 70 g manteiga
- 1 ovo
- 450 g alperce s/ caroço cortado em metades
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1097.1 kJ / 262.2 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 8.2 mg
Alternatywne przepisy
Gelado de framboesas e coco
4h 30min
Tarteletes de ameixa e amêndoa
1 Std. 20 Min
Cheesecake cozido de pêssego
4h
Crumble de tomate
30 Min
Tarte de pera e amêndoa
1 Std. 20 Min
Tarte vulcão
1h 15min
Gelado com sabor a piña colada
10 min
Trifle de café, amêndoa e chocolate
2 godz. 15 min
Pêssegos em calda com molho de iogurte
45 Min
Gelado de nata e café
8h
Tarte fresca de maçã
6h
Crumble de amêndoa com pera
50 min