Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g caster sugar
- 1 orange, thin peelings of skin plus 1 Tbsp juice
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 140 g unsalted butter, very cold, diced
- 80 g currants
- 1 egg yolk, from medium egg
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 359 kJ / 86 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
Alternatywne przepisy
Oaty Ginger Crunch
40min
Cornish Fairings
35 Min
Double Peanut Cookies
30min
Anzac Biscuits
30min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 Std.
Sour Cherry and Coconut Cookies
35 Min
Whole Orange Cake with Spiced Syrup
2h 20min
Madeira Cake
1h 30min
Garibaldi Biscuits
40min
Farmhouse Fruit Cake
1h 20 min
Orange and Marmalade Cake
1h 15 min
Lemon Drizzle Cake
1h 30min