Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 3 Zwiebeln, halbiert
- Butter zum Einfetten
- 15 - 20 Scheiben Schinkenspeck, luftgetrocknet oder geräuchert (ca. 170-200 g)
- 25 g Haferflocken, fein
- 20 g Speisestärke
- 6 Eier
- 2 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 605 kJ / 145 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jesunder Poschweck
3h 30min
Apfel-Nuss-Torte
4 Std. 30 Min
Sattmacher-Pizza
1 Std.
Focaccia mit Brokkoli
2 Std. 15 Min
Porreebällchen
1 Std.
Pfannkuchen mit Erbsen
30 Min
Pizza mit Kartoffeln
1h 30min
Käse-Knusperstangen
1 Std.
Käse-Sesam-Ecken
2 Std.
Pfannkuchenröllchen mit Kräuter-Frischkäse-Creme
2h 30min
Zwiebelkuchen vom Blech (Rheinland-Pfalz)
1 Std. 45 Min
Butterkuchen mit Hefe
1 godz. 35 min