Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 3 Zwiebeln, halbiert
- Butter zum Einfetten
- 15 - 20 Scheiben Schinkenspeck, luftgetrocknet oder geräuchert (ca. 170-200 g)
- 25 g Haferflocken, fein
- 20 g Speisestärke
- 6 Eier
- 2 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 605 kJ / 145 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohlgratin
55min
Spaghettitorte
45 Min
Reibekuchen
45 Min
Caffè-Latte-Kuchen
1 Std. 40 Min
Birnenkuchen mit Speck (Schleswig-Holstein)
1 Std. 15 Min
Polenta-Pie
1 Std. 50 Min
Pfannkuchen "Schwarzwälder Art"
45 Min
Markklößchen (Suppeneinlage)
25 Min
Porreetorte
1 Std. 20 Min
Französischer Hefekuchen mit Vanillecreme
3 Std.
Rheinischer Döppekuchen
1 Std. 50 Min
Döppekooche
1 Std. 30 Min