![Pescado empapelado al chile serrano Pescado empapelado al chile serrano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/998B58B4-3998-4F88-81C3-912478CE0FDC/Derivates/0DE5AD32-4EFF-4461-B911-CCE22DDE9C8C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 dientes de ajo, grandes y pelados
- 60 g de chile serrano, sin rabo y cortados en trozos
- 45 g de aceite de oliva
- 35 g de jugo de limón, recién exprimido
- 25 g de cilantro
- 1 ½ cdita de sal fina
- 5 filetes de huachinango
- 3 zanahorias, peladas y en rebanadas
- 700 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 21365.3 kJ / 5106.4 kcal
- Białko
- 1025.9 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 74.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 3933.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo en salsa verde con nopales
40 мин.
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Pescado a la veracruzana
30 min
Salpicón de res
1 godz.
Salpicón de pollo
25min
Pescado a la diabla
30 min
Pollo al cilantro
35 min
Pescado para taquear
25min
Pescado con adobo
1 godz.
Bisteces con papas en pasilla
1h 15min
Picadillo con rajas
25min
Bisteces a la mexicana
30 min