Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Palatschinkenteig
- 440 g Milch
- 4 Eier (Größe M)
- 1 TL Feinkristallzucker
- 1 Prise Salz
- 200 g Weizenmehl, glatt
Mandelfülle und Schokoladensauce
- 200 g Mandeln
- 220 g Zartbitterschokolade (50 % Kakaoanteil), in Stücken
- 350 g Milch
- 60 g Feinkristallzucker
- 2 EL Rum (opcjonalnie)
Palatschinkenzubereitung
- 1 - 2 EL Sonnenblumenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1537 kJ / 367 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 77 mg
Alternatywne przepisy
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40min
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45min
Rindssuppe
2h
Kaiserschmarrn
35min
Schokogugel mit Schokosauce
1 Std. 15 Min
Grießknöderl mit Nougatfülle
3 godz. 40 min
Erdäpfel-Gnocchi
1 Std. 50 Min
Palatschinken mit Nougatfüllung
40min
Topfenmäuse
1 Std.
Sachertorte
1 Std. 30 Min
Grießnockerl
30min
Nockerl / Spätzle
20 Min