![Dinkelkeimbrot Dinkelkeimbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0213A7F1-B9D2-491A-A6D9-9BE40003534F/Derivates/7CF9CE50-6B7B-4D05-BCB1-DE79BFDD19F5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Dinkel
- 230 g Wasser, lauwarm, und etwas mehr zum Einweichen
- 400 g Weizenmehl Type 1050 und etwas mehr zum Bemehlen
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 ½ TL Salz
- Öl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 294 kJ / 70 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwiebel-Roggen-Brot
4 Std.
Joghurtbrot
2 Std.
Sonnenblumenbrot
1h 20 min.
Kürbiskernbrot
3h 30min
Landbrot Backhausart
2 Std.
Dinkel-Hafer-Brot
1h 10min
Vitalbrot
1h 10min
Roggen-Dinkel-Brot
8u.
Dinkel-Körner-Brötchen
2 Std.
Prötzeler Roggenbrot
1h 20 min.
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min
Dinkelbrot
1 godz. 30 min