Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Dinkel
- 230 g Wasser, lauwarm, und etwas mehr zum Einweichen
- 400 g Weizenmehl Type 1050 und etwas mehr zum Bemehlen
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 ½ TL Salz
- Öl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 294 kJ / 70 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinkel-Körner-Brötchen
2j
Dinkelbrot
1j 30 menit
Müslibrot
1j 30 menit
Landbrot Backhausart
2j
Vitalbrot
1h 10 min
Roggenmischbrot
1 Std. 15 Min
Joghurtbrot (schnell)
1 Std. 15 Min
Dinkel-Hafer-Brot
1h 10 min
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1h 10 min
Joghurtbrot
2j
Dinkel-Buttermilch-Brot
2j 30 menit
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1j 30 menit