紫蘇青醬飯

紫蘇青醬飯

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 塊

Składniki

青醬
  • 橄欖油
    60 克
  • 新鮮菠菜葉 川燙,擠乾水分
    50 克
  • 新鮮巴西利葉
    5 克
  • 新鮮九層塔
    5 克
  • 培根片
    10 克
  • 帕瑪森起士粉 多備一些裝飾用
    10 克
白醬
  • 奶油
    20 克
  • 低筋麵粉
    1 大匙
  • 牛奶
    250 克
  • ¼ 茶匙
  • 黑胡椒粉
    1 小撮
  • 豆蔻粉
    1 小撮
青醬飯
  • 白米 洗淨、瀝乾
    200 克
  • 1250 克
  • 橄欖 (任一種類)
    10 克
  • 蒜頭
    5 克
  • 洋蔥
    10 克
  • 杏鮑菇
    10 克
  • 新鮮九層塔
    2 片
  • 紫蘇葉
    10 片
  • 帕瑪森起士粉 多備一些裝飾用

Wartości odżywcze na 1 塊

Kalorie 89 kcal / 376 kJ
Białko 1.9 g
Tłuszcz 1.6 g
Węglowodany 16.8 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...