Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
青醬
- 60 克 橄欖油
- 50 克 新鮮菠菜葉, 川燙,擠乾水分
- 5 克 巴西利葉
- 5 克 新鮮九層塔
- 10 克 培根片
- 10 克 帕瑪森起士粉, 多備一些裝飾用
白醬
- 20 克 奶油
- 1 大匙 低筋麵粉
- 250 克 牛奶
- ¼ 茶匙 鹽
- 1 小撮 黑胡椒粉
- 1 小撮 豆蔻粉
青醬飯
- 200 克 白米, 洗淨、瀝乾
- 1250 克 水
- 10 克 橄欖
- 5 克 蒜頭
- 10 克 洋蔥
- 10 克 杏鮑菇
- 2 片 新鮮九層塔
- 10 片 紫蘇葉
- Wartości odżywcze
- na 1 塊
- Kalorie
- 376 kJ / 89 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Błonnik
- 0.2 g