Estofado de cordero marinado con naranja, miel y tomillo

Estofado de cordero marinado con naranja, miel y tomillo

4.2 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 raciones

Składniki

Estofado de cordero marinado con naranja, miel y tomillo
  • 6 dientes de ajo
  • 1 trozo kion de aprox. 5 cm
  • 100 g de zumo de naranja
  • 70 g de miel de azahar
  • 70 g salsa de soja
  • 50 g de aceite de oliva
  • 1 pellizco de pimienta negra molida
  • 3 ramitas de tomillo fresco
  • 1000 g de carne de cordero en trozos, sin nervios de 4x4 cm
  • 10 ciruelas pasas sin hueso
Acompañamiento y decoración
  • 1000 g de puré de patata
  • 4 corazones de alcachofa frescos laminados
  • 200 g de aceite para freír
  • 1 - 2 naranjas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 30.45 g
Kalorie 2714 kJ / 649 kcal
Tłuszcz 38.95 g
Błonnik 8.23 g
Węglowodany 43.97 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...